Odběrové místo je v Oblastní nemocnici Kladno je otevřeno v v zelené stavební buňce na parkovišti před Niederleho pavilonem a je v provozu od pondělí do neděle od 7 do 17 hodin.

Testování provádí zdravotníci metodou PCR (stěrem ze sliznic dýchacích cest) a následným laboratorním vyšetřením stěru, který ve vzorku zjišťuje přítomnost původce nákazy. Další nabízenou metodou je rychlotest, který na základě odebraného vzorku krve z konečku prstu zjišťuje přítomnost protilátek v těle.

ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

„K vyšetření je nutné se objednat minimálně den předem přes online rezervační systém. Odkaz na něj zájemci naleznou na webových stránkách kladenské nemocnice. Denní kapacita je však omezena,“ upozornila Hana Plačková, mluvčí nemocnice.

Testovací místo pacientů s podezřením na infekci COVID-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru, ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.
Příznak u školáků? Lékaři z vinohradské nemocnice upozornili na „covidové prsty“

Cena za test provedený metodou PCR je 2900 korun. Provedení rychlotestu a vystavení potvrzení o jeho výsledku je zpoplatněno částkou 250 korun. Úhrada testů je z hygienických důvodů možná pouze platební kartou přímo v odběrovém místě.

Výsledky testu metodou PCR budou k dispozici nejdříve za 48 hodin a budou žadateli zaslány elektronicky na kontakt, který uvedl při objednání. Výsledky rychlotestu budou žadateli předány formou potvrzení o výsledku do 15 – 20 minut.

Test na koronavirus (ilustrační snímek)
Boj proti pandemii koronaviru: Česko se zapojilo do vývoje vakcíny