Letošní výsledky potvrzují, že si porodnice drží vysoký standard svých služeb zejména v oblasti sledovaných výkonů. Tým kladenských porodníků, vedený primářem Petrem Ullrychem, tímto prokazuje skvěle odváděnou práci.

„Již druhé ocenění našich porodníků považuji za dobrou motivaci i pro ostatní naše pracoviště. Respekt k rodičkám a pacientům obecně je něco, co považuji za základní předpoklad dobré práce ve zdravotnictví. Věřím, že vysoký standard práce si porodnice podrží i nadále. Pracovníkům gynekologicko-porodnického oddělení děkuji a těším se z jejich úspěchu,“ uvedl ředitel Oblastní nemocnice Kladno Petr Polouček. 

Ilustrační foto
Praktičtí lékaři se do maloměstských a vesnických ordinací příliš nehrnou


Porodní pokoje kladenské nemocnice jsou zařízené tak, aby se co nejvíce přiblížily domácímu prostředí. Díky přirozenému prostředí budou rodičky psychicky i fyzicky uvolněné a porod tak proběhne klidněji s nižním rizikem možných komplikací. „Od začátku, kdy projekt vznikl, jsem chápal jeho hlavní význam jako objektivní zpětnou vazbu v naší snaze o spokojenou rodičku. To se potvrdilo. Máme možnost porovnávat některé, pro nás významné, parametry péče o rodičku. Projekt se pro nás stal významným pomocníkem v posouvání naší snahy o přirozený a přitom bezpečný porod,“ řekl primář Gynekologicko-porodnického oddělení Oblastní nemocnice Kladno Petr Ullrych.

Žáci I. B 6. ZŠ Kladno s třídní učitelkou Jitkou Albrechtovou.
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme školáky ze 6. ZŠ Kladno


 
Ocenění předal do rukou primáře Gynekologicko-porodnického oddělení Tomáš Raiter, ředitel projektu Přirozený Porod v Porodnici. „Cílem projektu PPP je motivovat ke změně jak porodnice, tak i rodičky. Porodnice projekt motivuje k tomu, aby s rodičkami více a lépe komunikovaly a aby se snažily vytvářet v porodnicích vlídnější prostředí, ve kterém by se mohly rodičky cítit jako doma. Rodičkám má projekt ukázat, že existují porodnice, které chtějí vyjít vstříc jejich požadavkům a ve kterých je možné rodit nejen bezpečně, ale také příjemně a podle svých představ,“ vysvětluje Tomáš Raiter.