Zaznělo devět skladeb rozličných hudebních žánrů, některé z nich byly známé z českých filmů a seriálů. Nejmladší účastníci byli tříletí a tři nejstarší už oslavili 84 let. Někteří členové Věrné gardy cvičili v Sokolu už v roce 1938. Jejich skladbou byla píseň Jen pro ten dnešní den. „Jsme velice spokojeni sami se sebou (i když se to nemá říkat), vyšlo to, lidí byla plná tribuna a nejsme si vědomi žádného trapasu," řekl Kladenskému deníku jeden z členů Věrné gardy Miroslav David.

Celkem v hale cvičilo přes čtyři sta sokolů, část jich přijela i z ostatních žup. Domácí Sokolská župa Budečská zde měla na dvě stě padesát cvičenců. Ti nejmenší vystoupili společně s rodiči.

„Začali jsme nacvičovat loni v září, vždy jednou týdně dvě hodiny. Mezitím bohužel dva členové Sokola zemřeli a pět z vážných zdravotních důvodů muselo odstoupit," popsal Miroslav David.

„Slet je velmi prestižní záležitost, která se koná jednou za šest let," řekl Miroslav David, člen Věrné gardy.

Všichni nedělní aktéři se také chystají na Patnáctý všesokolský slet, jenž začíná prvního července v Praze. Je to pro všechny velmi čestná záležitost konající se jednou za šest let.

Na skladbu Kontrasty cvičili mladí sokolové, kterým je nyní okolo dvaceti let. Začínali jako žáci na letním táboře, ale teď už tam jezdí jako vedoucí. A sami se přihlásili se svým vystoupením i na všesokolský slet.

Podívat se přišel i náčelník České obce sokolské Miroslav Vrána, protože jeho vnučka cvičí také s kladenskými sokoly.