Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva má k dispozici dalších 25 nových bezbariérových autobusů na ekologický pohon CNG. Do provozu je uvede postupně. Všechna vozidla tak budou nasazena nejpozději pro výjezd na začátku školního roku.

„Konkrétně se jedná o čtyři kloubové autobusy, které budou jezdit na trase mezi Kladnem, Slaným a mezi Unhoští a Zličínem. Dále máme devět patnáctimetrových autobusů. Ty poslouží na trasách mezi Novým Strašecím, Stochovem a Prahou. Dalších šest standardních dvoudveřových autobusů bude jezdit z Kladna do Berouna a Zbečna. Jiné třídveřové autobusy budou jezdit po městě. Celkem se náš vozový park rozšíří na 124 vozů s plynovým pohonem, “ sdělil ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa.

Autobusy na CNG pohon tak pozvolna nahrazují autobusy naftové. Kladenský dopravce plánuje ekologických vozů na plyn nakoupit výhledově ještě tři desítky.

Slavnostního předání autobusů se v Kladně zúčastnili náměstek hejtmanky pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovács, radní pro oblast dopravy František Petrtýl, generální ředitel Arriva Transport ČR Daniel Adamka, ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa a další vzácní hosté.

Rozběsněného muže ze Slaného zpacifikovala až zásahová jednotka.
Rozběsněného muže ze Slaného zpacifikovala až zásahová jednotka
Doberskou ulici v Kladně otevřou koncem října.
Doberskou ulici otevřou koncem října
Slavnostní spuštění integrované dopravy ve Slaném se uskutečnilo za přítomnosti představitelů kraje, měst, dopravních společností i občanů Slaného ve čtvrtek.
Integrace dopravy propojí od soboty také Slánsko s Rakovnickem