Jeho případ otevřel rozsáhlou diskusi, které se zúčastnila také veřejnost. Někteří přítomní občané, stejně jako zástupci opozice, trvali na tom, že člověk, který řídil automobil pod vlivem drog, nemá na radnici co dělat.

Vzhledem k tomu, že případ radního Hanese je stále i v těchto dnech řešen ve Slaném na úřadě jako přestupek, žádný závěr dosud nepadl. Jiný důkazní materiál než orientační papírový test na drogy neexistuje. Radní Lukáš Hanes je po celou dobu přesvědčen, že ho protivníci z řad bývalého vedení města nechali dlouhodobě sledovat a nakonec i nehoda byla podle Hanese předem připravená. I z tohoto důvodu patrně nevedly jeho kroky k tomu, aby se sám rozhodl pro rezignaci. K té ho vyzval v diskuzi bývalý primátor Milan Volf (Volba pro Kladno), dnes opoziční. „Buď chlap a odstup!“ Ani poté se tak nestalo.

Zastupitelé přesto pro odvolání Lukáše Hanese z funkce zastupitele města hlasovali, návrh ovšem nebyl 17 hlasy přijat (pro hlasovalo 14 zastupitelů). Při návrhu odvolání jeho osoby z funkce radního pro rozvoj města, ani tento neprošel.

Kladno zasypaly tuny sněhu. Z Krušných hor nechal bílou nadílku dovézt exprimátor Volf.
Kladno zasypaly tuny sněhu. Bílou nadílku nechal dovézt exprimátor Volf
Ilustrační foto
Kladenský radní přišel o řidičák. Měl pozitivní test na drogy
V Kladně hořel autobus, škoda je 2,5 milionu korun.
V Kladně hořel autobus, škoda je 2,5 milionu korun