Na jaře zde byly sice vykáceny náletové dřeviny, odvezena ornice, vybudována i elektrická přípojka. Na místě staveniště jsou aktuálně k vidění i v těchto dnech stavební stroje, jako buldozery a další. Ovšem obrysy, které by napovídaly základům budoucí stavby zde nejsou dodnes patrné.

Kladenský deník se byl na místě výstavby podívat ve čtvrtek 24. listopadu a situace na poli je prakticky stále stejná, jako byla v březnu. Každopádně má investor ještě spoustu času. Hotovo má být nejdříve 15. února 2024.

Na Plese sportovců a podnikatelů ocenili v Kladně pět osobností.
OBRAZEM: Na Plese sportovců a podnikatelů ocenili v Kladně pět osobností

Co stavbu brzdí, jsme se proto zeptali přímo investora. Mluvčí společnosti Globus Andrea Turnovská Kladenskému deníku odpověděla: „V místě budoucí stavby byl již ukončen archeologický průzkum, byla provedena skrývka ornice a v současnosti probíhají práce na přeložkách a přípojkách inženýrských sítí. V příštím roce plánujeme zahájit realizaci prací na dopravní infrastruktuře. Tato etapa si vyžádá několik měsíců. Samotné otevření hypermarketu by mělo, v závislosti na vývoji situace ve stavebnictví, proběhnout v roce 2024.“