Plán garantuje zajištění sjízdnosti a schůdnosti pozemních komunikací ve městě. Na úklid sněhu je v rozpočtu připraveno až 18, 5 milionu korun. „Zásoby posypového materiálu jsou dostatečné. Vycházeli jsme z minulých let, kdy silničáři spotřebovali přibližně patnáct set tun soli a pět set tun inerního materiálu. Samozřejmě bude záležet na počasí. Loňská zima byla v tomto směru příznivá. Vzhledem k tomu, že je sůl velmi agresivní materiál, který škodí zeleni, vodním zdrojům i zvířatům, budeme používat, pokud to bude možné, v kladenských ulicích především ekologicky šetrný inertní posyp," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Zimní údržbu města zajistí patnáct sypačů, pět traktorů, čtyři nakladače, čtyři sklápěcí vozy k odvozu sněhu a čtyři vozidla Multicar pro ruční posyp chodníků či schodišť. Po celém území města Kladna bude k dispozici 177 zásobníků na posypový materiál.

Od začátku listopadu začne fungovat dispečerská služba s nepřetržitým provozem, která bude zimní údržbu komunikací a chodníků řídit, podle vývoje počasí vyhlašovat mobilizační stupně a přijímat hlášení či zprávy, které mohou obyvatelé volat na telefonní číslo 312 269 256.
V závislosti na zimním počasí může kladenská radnice na základě rozhodnutí operačního štábu zimní údržby komunikací začátek či konec zimního období posunout.

Ve svém volebním programu Volba pro Kladno slibovala, že v zimě zajistí plošné odklízení sněhu, a to i na chodnících. Rovněž, že zajistí pohotovostní sněhové čety. „Jsme na to ve spolupráci s úřadem práce přichystáni. Čety by tvořili lidé v evidenci úřadu, kteří budou připraveni na telefonu a v případě sněhové kalamity dostanou nářadí a začnou uklízet. Inspirovali jsme se v některých pražských částech, kde tento systém funguje. Tento systém jsme v případě nepříznivých klimatických podmínek připraveni spustit," řekl primátor.