I po nedávném uzavření jedné z největších ubytoven v Americké ulici jich na Kladně zůstává dalších dvacet čtyři. "Lidé tam žijí v naprosto nedůstojných podmínkách. Stát to nezajímá a provozovatele ubytoven prostřednictvím doplatků na bydlení ještě štědře dotuje. Úplná stavební uzávěra je v podstatě naše jediná šance, jak se dalším ubytovnám bránit. Z vlastních zkušeností navíc dobře víme, že jejich zvýšená koncentrace s sebou zároveň přináší zvýšený počet negativních sociálních jevů jako je například lichva nebo drobná kriminalita," vysvětluje důvody přijatého opatření primátor Kladna Dan Jiránek (ODS).

Ilustrační obrázek
Kladenští gymnazisté se jako jediní v zemi zapojili do unikátního projektu

Schválená stavební uzávěra samozřejmě umožňuje i výjimky. Objeví-li se na Kladně seriózní investor se zájmem otevřít regulérní hotel, může mu takovou výjimku udělit přímo Rada města. "Do budoucna zvažujeme i změnu územního plánu tak, abychom získali páky i na ubytovny stávající. Jako představitelé města musíme bohužel řešit to, co už dávno měla řešit ministerstva práce a sociálních věcí, vnitra a pro místní rozvoj, která znovu vyzývám ke smysluplné aktivitě," dodává primátor Dan Jiránek.

"Je načase si přiznat, že stát při rozdělování sociálních dávek, doplatků na bydlení a obecně v oblasti sociálního bydlení fatálně selhává. My děláme vše, co je v našich silách, abychom obchod s chudobou na Kladně eliminovali,“ dodává radní Lukáš Hanes.

V krajském kole soutěže Miss sestřička 2019 zvítězily Eva Školková a Jana Masařová.
Do soutěže Miss sestřička mohly zasáhnout i výkony pedagogů
Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Cyklista ujel od nehody, lupič řádil v novostavbě