K úspěšně dokončeným projektům patří rekonstrukce městského divadla a fungující soubor. Podařilo se rozhýbat opravu ulice Milady Horákové a opravit nejen bulvár ČSA a ve Vítězné, ale i dalších více než 80 ulic.

„Ne všechny jsou možná tak vidět, protože nejsou v centru či v sídlišti, ale bylo a bude do budoucna třeba více investovat i do ostatních částí. V tomto směru šly v Kladně velké a zasloužené investice do Rozdělova nebo švermovských ulic,“ uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Ten rovněž za úspěch považuje práci Sportovních areálů města Kladna. „Sportoviště byla zanedbaná a nám se podařilo opravit například vanu pětadvacetimetrového bazénu, hokejbalovou arénu, opravili jsme a zastřešili tribunu Sletiště, brouzdaliště letního koupaliště, tenisový areál SK, atletická hala dostala novou podlahu a přistavěli jsme šatny se sociálním zázemím. Šatny jsme udělali i na zimním stadionu, opravili fotbalový stadion SK Rozdělov, přispěli na umělý trávník a nové šatny u fotbalového stadionu ve Švermově a povedla se spousta dalších akcí,“ dodal Volf.

Ilustrační foto.
Kupčí se ve Slaném s hlasy voličů? Případem se zabývá policie

Ne vše ale bylo růžové. Opoziční zastupitel Dan Jiránek (ODS) je třeba přesvědčený, že vedení Kladna cyklostezky, chodníky i silnice ignorovalo a teď se snaží vše dělat narychlo. „Vedení tvrdí, že kraj opraví ulici Milady Horákové, ale jak na ní může pracovat, když je zavřená ulice Cyrila Boudy? Mělo být hotovo 2. září, ale není,“ upozornil Jiránek. Zrovna tak není podle jeho tvrzení dodělané náměstí v Rozdělově. „Je rozkopané od února. Cyklostezka - propojení na Zvoneček také hotová není,“ doplnil.

Opozici se prý dále nelíbí komunikace na zastupitelstvu. „Když jsme se například zeptali, zda jistá loterijní společnost je spojená s hazardem, řekli nám ne. V rejstříku je ale její první činnost provozování výherních hracích přístrojů. Na zastupitelstvu nám vedení města neodpovídá na dotazy. V létě jsme se ptali, kolik stála elektrokola. Řekli nám, že provoz je příliš krátký, že nám odpovědí příště a doteď nic,“ kritizuje koalici Jiránek, který je rovněž přesvědčen, že se v územním plánu snižuje zeleň o 25 až 30 procent.

Také mu prý vadí, že bylo celé město vyhlášeno vyloučenou lokalitou. „Copak například v budově soudu někdo požaduje doplatek na bydlení, nebo snad v rybníku bažantnice?“ dodal.

Primátor Kladna Milan Volf.
Kdo bude primátorem Kladna: Volf, Jiránek, či někdo úplně nový?