S převahou mandátů vstupuje do zastupitelstva Volba pro Kladno (VPK), její lídr Milan Volf přesto odmítá naznačit, s kým uzavřou koalici. „Včera dopoledne jsme si povídali s kolegy a povídat si budeme dál. Zatím se ale koalice neuzavírá. Pro nás je důležité hovořit o volebních programech, kde se potkáme a kde ne. Přestože po mně chcete znát odpověď, bylo by neseriózní se bavit o partnerech, se kterými jsem se na ničem nedohodl," prohlásil Milan Volf. Potvrdil jen, že jedna ze schůzek, kterou uskutečnil, byla například s jeho jmenovcem Vojtěchem Volfem, lídrem sociálních demokratů.

Milan Volf nadále zdůrazňuje, že Volba pro Kladno se prý v žádném případě vůči nikomu nevymezuje. Vzpomněl dokonce i svoji někdejší fungující spolupráci se současným primátorem Danem Jiránkem (ODS). „Když jsme spolu před deseti lety spolupracovali, město klapalo," upřesnil Volf. Pokud však šéf VPK hovoří o programové shodě, s ODS by patrně nemohli být zajedno. Občanští demokraté totiž v Kladně dlouhodobě prosazují například plošný zákaz heren, kdežto VPK by existenci těchto podniků pouze omezila.

Na úskalí v komunikaci nenaráží dále například ani Vojtěch Volf z ČSSD, jenž tvrdí, že jejich strana je přátelská ke všem subjektům.

„My nemáme problém spolupracovat s nikým. Nejsme vázáni omezením, jako třeba jiné strany. Pokud se shodneme, rádi posílíme koalici," řekl lídr sociálních demokratů, jenž připustil dokonce možnost vzniku dvojkoalice či trojkoalice.