Praha, Kladensko - Již po devatenácté se sešli příznivci a podporovatelé Nadačního fondu Slunce pro všechny na Charitativním koncertě pro Slunce, který se konal v pondělí 23. dubna v pražském Obecním domě.

Program byl pestrý a na pódiu Smetanovy síně se střídali umělci, kteří vystupovali bez nároku na honorář. Představili se zpěvačka a herečka Kateřina Brožová, zpěvačka Monika Absolonová, operní zpěvačka Lucie Silkenová, Dáša Zázvůrková společně s Bárou Smejkalovou, profesor Pražské konzervatoře Jiří Štágr, mladá zpěvačka Zuzana Žáková, zpěvák a herec Petr Macháček, pianista a skladatel Kryštof Marek a David Fárek či Zuzana Stirská se svým Gospel Time. Velký ohlas sklidilo vystoupení Vladimíra Albrechta, nevidomého pianisty a uživatele zařízení služeb, které nadační fond podporuje. Umělce doprovázel Orchestr Smíchovské komorní filharmonie s dirigentem Josefem Vondráčkem. Novinkou na koncertech pro Slunce byl 80 členný Pěvecký sbor ČVUT. Celým večerem provázeli usměvaví moderátoři Hanka Heřmánková z Divadla Bez zábradlí a Petr Jančařík.

Radní Středočeského kraje chtějí opět podpořit Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY
Poděbradský festival kraj podpoří čtyřmi miliony

Tak jako každý rok i letos byly uděleny Ceny Slunce za dlouhodobou spolupráci a podporu nadačního fondu. Pro cenu si přišla zástupkyně Obce Horní Bezděkov, dále cenu dostal Michal Pechr za nevšední počin, který fondu přinesl významný finanční obnos a třetí cena putovala Obecnímu domu, který už roky umožňuje nadaci pořádat různé akce ve svých nádherných secesních prostorách.

Celkový výtěžek z koncertu byl 734 tisíc korun a Nadační fond Slunce pro všechny ho použije na podporu dětí a dospělých se zdravotním postižením.

Zařízení a školy Slunce mají sídlo na Kladensku a jsou určeny klientům se speciálními potřebami. Handicapovaní klienti chodí do škol, pracují v chráněných dílnách a někteří dokonce žijí v samostatných bytech.

Potkávat je při řadě akcí můžete ve Stochově, Unhošti či v Domově Dobré vůle na Nouzově.

Alena Šulcová

Motoburza a burza starožitností na letišti ve Velké Dobré
Jarní burza ve Velké Dobré je už v sobotu