Z větší části je pak tvořen kuřáckými prostorami. „V budoucnu plánujeme zavedení nekuřáckých prostor v celém podniku,“ řekla majitelka Martina Brátová.
V posledních měsících byla restaurace dovybavena dvěma čističkami, které po celou otevírací dobu pročišťují zakouřený vzduch. „Tato investice byla dosti nákladná, ale myslím si, že se to opravdu vyplatilo. Vzduch v celém komplexu je stále čistý, ačkoliv sem celý den chodí dost kuřáků,“ uvádí Brátová.
K restauraci Gome patří další oblíbený podnik, restaurace Pastýřka, která se nachází v Kladně–Kročehlavech. „V Pastýřce je již několik měsíců v době obědů zakázáno kouřit,“ uedla majitelka.

Dle jejího mínění je i po zavedení zákazu kouření stabilní hladina zákazníků. „Hosté neubyli ani nepřibyli. Hlavní vliv má kvalita služeb, kterou každý poskytuje,“ dodává Martina Brátová.

„Chodím sem dost pravidelně. Jsem kuřačka, kouření v restauraci vítám. Na druhou stranu jsem ráda, že zde není moc zakouřeno, chodím sem ráda. Pokud by zde byl zaveden úplná zákaz kouření v době obědů, respektovala bych to. Problém by byl, pokud bychom s kolegy šli na večerní posezení. Vybrali bychom si potom nejspíše jiný podnik, kde by se kouřit mohlo,“ uvádí návštěvnice restaurace .

„Jsem tady poprvé. Mám ráda, když se v době obědů v restauraci nekouří. Když se vydám ve večerních hodinách na posezení s kamarády, záměrně vyhledávám podniky, kde se nekouří či konkrétní bar není příliš zakouřený,“ říká slečna platící účet.

„Přestal jsem kouřit už před šesti lety. Moje žena pak skončila s kouřením po dalších třech měsích. Proto mi teď už kouření hodně vadí. Když jdu po ulici a ucítím kouřícího chodce, je mi to dosti nepříjemné. Stejně i v restaracích,“ říká sedící muž za stolem.