VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studenti připravovali typické americké menu

Kladno-Studenti Střední odborné školy a Středního odborného učiliště na náměstí Edvarda Beneše v Kladně včera strávili projektový den s Americkým centrem. První částí byla beseda s ředitelkou Amerického centra Alexandrou McKnight, která se studenty diskutovala o své práci na americké ambasádě, o životě ve Spojených státech, cestování a jiných zajímavostech. „Besedy se zúčastnili žáci posledního ročníku oboru kuchař – číšník pro pohostinství a také studenti nástavby stejného oboru. Podmínkou byla samozřejmě dobrá znalost anglického jazyka, protože se v něm diskutovalo,“ řekl zástupce ředitele školy Luděk Chochola.

21.11.2007
SDÍLEJ:

Přípravu amerických pokrmů pod vedením rodilé mluvčí zvládli studenti na jedničku.Foto: Deník/Zuzana Vlková

Druhou a neméně zajímavou částí dne bylo vaření po americku opět pod vedení Alexandry McKnight. „Ta si předem stanovila, co má škola k přípravě tradičních pokrmů nakoupit a sama si přivezla jen koření, protože je zde špatně k dostání,“ řekl Chochola a dodal, že při celém dni byl žákům nápomocen tlumočník z řady učitelů Josef Bartůněk a při odborné části Eva Kudlatová.

Alexandra McKnihgt pracuje pro americkou ambasádu již řadu let a za dobu svého působení již byla na Ukrajině, v Kolumbii, poté několik let zpět ve své vlasti přímo ve Washingtonu a nyní žije již druhým rokem v Praze. „Na své práci mám nejraději cestování, změny a také ráda hovořím cizími jazyky. Střední Evropa mě vždycky fascinovala a Praha je pravděpodobně to nejkrásnější město, kde jsem byla,“ řekla rodačka z Ohia.

Jejím koníčkem je četba, jóga a právě vaření, kterému se spolu se studenty včera intenzivně věnovala. „Při své práci už jsem několikrát přednášela v českých školách, ale nikdy jsem přitom nevařila, což byla příjemná změna. Vaření je můj koníček. Připravila jsem pro studenty typické americké menu, ale když jsem viděla, jak jsou šikovní, mohla jsem jim připravit i těžší recepty. Já osobně mám ráda mexickou, indickou a středoevropskou kuchyni. V Čechách jsem si oblíbila pečenou kachnu a pivo,“ dodala s úsměvem.

21.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

VIDEO: Kapela Plán B natočila nový videoklip

Křest knihy se uskutečnil v sále hospody U Studničků.
18

Druhý díl knihy Průvodce historií kladenských hostinců spatřil světlo světa

Hlasujte pro Miminko měsíce října 2017

Kladno, Slaný - Kladenský deník představuje vítěze jednotlivých zářijových týdenních kol v hlasování čtenářů o nej miminka narozená v kladenské a slánské porodnici.

Kašle a rýmy s teplotami přibývá, chřipka však zatím neútočí

Střední Čechy – Nejfrekventovanější výskyt akutních respiračních infekcí zůstává ve středních Čechách na Příbramsku, naopak nejnižší nemocnost se z Kladenska během uplynulého týdne přesunula na Kolínsko. Nadále platí, že situaci lze označovat jako klidnou a nijak nevybočující ze zkušeností uplynulých let. Údaje praktických lékařů a pediatrů sice ukazují, že nemocnost zvolna stoupá – to je však v tomto ročním období obvyklé.

Právě jsme se narodili

Kladno, Slaný /ANKETA, FOTOGALERIE/ - V uplynulém 50. týdnu roku 2017 se v kladenské a slánské porodnici narodili další noví občánci. Šťastným rodičům blahopřejeme a miminkům přejeme hodně štěstí na dlouhou cestu životem.

Kam na nejlepší svařák. A za kolik?

/INTERAKTIVNÍ MAPA/ Proklikejte si, kolik zaplatíte za dvě deci svařeného vína či punče na vánočních trzích na náměstích českých, moravských a slezských měst.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT