Druhou a neméně zajímavou částí dne bylo vaření po americku opět pod vedení Alexandry McKnight. „Ta si předem stanovila, co má škola k přípravě tradičních pokrmů nakoupit a sama si přivezla jen koření, protože je zde špatně k dostání,“ řekl Chochola a dodal, že při celém dni byl žákům nápomocen tlumočník z řady učitelů Josef Bartůněk a při odborné části Eva Kudlatová.

Alexandra McKnihgt pracuje pro americkou ambasádu již řadu let a za dobu svého působení již byla na Ukrajině, v Kolumbii, poté několik let zpět ve své vlasti přímo ve Washingtonu a nyní žije již druhým rokem v Praze. „Na své práci mám nejraději cestování, změny a také ráda hovořím cizími jazyky. Střední Evropa mě vždycky fascinovala a Praha je pravděpodobně to nejkrásnější město, kde jsem byla,“ řekla rodačka z Ohia.

Jejím koníčkem je četba, jóga a právě vaření, kterému se spolu se studenty včera intenzivně věnovala. „Při své práci už jsem několikrát přednášela v českých školách, ale nikdy jsem přitom nevařila, což byla příjemná změna. Vaření je můj koníček. Připravila jsem pro studenty typické americké menu, ale když jsem viděla, jak jsou šikovní, mohla jsem jim připravit i těžší recepty. Já osobně mám ráda mexickou, indickou a středoevropskou kuchyni. V Čechách jsem si oblíbila pečenou kachnu a pivo,“ dodala s úsměvem.