Projekt se koná v Krizovém centru Českého červeného kříže. To se nachází v Kročehlavské ulici v Kladně-Kročehlavech. Služeb mohou bezdomovci využívat v případě, že teplota klesne na minus šest stupňů Celsia.

Hned první noc od letošního spuštění projektu využilo služeb Teplé židle šest bezdomovců. „V tomto období je Krizové centrum otevřeno od 19 hodin do ranních hodin. Přítomen je pracovník humanitární jednotky Červeného kříže a příslušník městské policie Kladno," uvedla mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková.

Zájemcům o Teplou židli jsou poskytnuty stejné sociální služby jako při běžné provozní době. V praxi to vypadá tak, že přijde člověk na příjem, dostane čisté oblečení a pytel, do kterého po osprchování dá špinavé věci a oblékne se do čistého. Dále dostane jídlo a čaj. Poté se může přesunout do místnosti, kde je puštěná televize.

Příchozí ovšem musí splňovat dané podmínky. „Strážníci každého prověří, zda se nejedná o osobu v pátrání a zda není pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky a nemá 
u sebe zbraň či jakýkoliv nebezpečný předmět, třeba nůžky," vyjádřila se mluvčí městské policie Markéta Fröhlichová.

Projekt bude v Kladně fungovat po celou dobu trvání silných mrazů. „V minulých letech nemuseli strážníci řešit žádný závažnější problém," uzavřela mluvčí Markéta Fröhlichová.