„Hazard v Kladně sice v roce 2021 skončí, ale na některých místech ještě do té doby, než začne platit nulová tolerance, bude lidem, bohužel, znepříjemňovat, život. Své o tom vědí obyvatelé v okolí křižovatky ulic Obránců míru a ulice Vitry. Z místní nonstop herny se až do časných ranních hodin ozývá hlasitá hudba, návštěvníci dělají nepořádek v okolí, srocují se tu nepřizpůsobiví občané a lidé se necítí bezpečně,“ vysvětluje impuls pro změnu vyhlášky její předkladatel, radní Petr Soudek.

Strážníci a policie se navíc nemohou donekonečna zabývat jednou hernou, účinnější proto bude zahrnout problémové území do vyhlášky.

Revitalizace parčíku v ulicích Generála Píky a Vrchlického v Kladně potrvá do konce roku.
Revitalizace parčíku ve vnitrobloku v Kladně už začala

Vyhlášku, kde budou doplněny výše zmíněné ulice, musí v novém znění ještě schválit zastupitelé, zasedat budou v pondělí 16. září. Pokud úprava vyhlášky zastupitelstvem projde, bude účinná od pátku 4. října.

"Regulace nočního klidu vyhláškou znamená, že podniky v lokalitě musí dodržovat pravidlo uzavírky ve všední dny ve 22.00 hodin a o víkendy a svátky ve 24.00 hodin, přičemž otevřít mohou nejdříve v 8.00 hodin ráno. Hlasitá hudební produkce pak musí v provozovnách končit též ve 22.00 hodin," upřesnil primátor Kladna Dan Jiránek.

Městští strážníci v Kladně dostali do výbavy nové ochranné masky.
Do výbavy strážníků přibyly ochranné masky