Právě vždy v září kladenští zastupitelé rozhodují o provozovnách, kde je možné mít výherní hrací přístroje a výherní loterijní terminály. V Bajkalu a Jaltě ale ani v dalších měsících jednorucí bandité blikat nebudou.

„Na tři stovky obyvatel z okolí podepsalo petici, v níž se vyjádřily pro zachování provozu kasina, které tři měsíce poté, co nám byla městem omezena provozní doba, skončilo," snažil se přesvědčit například Petr Pavlok zastupující majitele Bajkalu.

Primátor Dan Jiránek uvedl: „Před časem jsme rozhodli odstranit reklamy na herny a kasina v celém městě. Nerozumím tomu, proč nejpřísněji sledovaný objekt bývalého Bajkalu, když pětadevadesát procent těchto reklam v Kladně zmizelo, je stále má umístěné."

Podle vlastníků objektu však za to mohou soudní spory, které proti nim vedou majitelé kasina v nájmu. Ti reklamy považují na svůj majetek a brání v jejich odstranění.

Zastupitelé se přesvědčit nenechali. Přestože se většina z nich zdržela hlasování, pro opětovné zařazení Jalty a Bajkalu do seznamu povolených heren nebyl žádný. Zastupitelé navíc přijali usnesení, jímž omezují délku otevírací doby podniků v ulicích Obránců míru a Gen. Klapálka.