Dojemné setkání, kdy subtilní blondýnka se slzami v očích objala a políbila vysokého štíhlého muže zákona, se uskutečnilo na policejní služebně v Kladně-Dubí. Na místo ji doprovodili maminka a syn.

„Do smrti si budu pamatovat vaše jméno. Jste člověk, který mi zachránil život. Dnes vím, že už bych to neudělala, ale v tu chvíli jsem byla na dně kvůli vleklým problémům a neviděla jiné východisko. Od roku 2016 se léčím s rakovinou prsu a letos v červenci jsem prodělala další operaci, ocitla jsem se bez peněz se čtyřmi dětmi, jedenáctiletá dcera má mírnou mentální retardaci, navíc mi sebrali přídavky, že jsem o tři stovky přesáhla limit, nejstarší syn neuspěl u maturity a dostal výpověď z bytu. Bylo toho moc. Měla jsem v hlavě černo a na nic jiného nemyslela. Napsala dopis na rozloučenou, uložila děti do postýlek a šla na most,“ popisuje dramatické okamžiky Hana, která je nyní zhruba deset tisíc korun v deficitu. Pro někoho zanedbatelná částka, pro jiného otázka života a smrti.

„Všem policistům - mužům i ženám, bych chtěla vzkázat, že jsou to lidé na pravém místě a přeji jim, aby podobných zásahů měli co nejméně,“ uzavřela Hana Pišná.

Sítenský most v Kladně je častým místem sebevrahů
Čtyřicetiletá žena chtěla skočit ze sítenského mostu, policisté ji zachránili

Policista, který byl osudné zářijové noci ve službě, vykonával svoji pracovní povinnost, přesto je pro něj poděkování ze strany zachráněné ženy něčím výjimečným „Jako člen prvosledové hlídky sloužím třináct let. Případů sebevražd na mostě jsme řešili mnoho, ale mohu potvrdit, že tohle je poprvé, kdy si dal někdo námahu a přišel osobně poděkovat. To se opravdu běžně nestává a pro nás je to ta nejhezčí zpětná vazba,“ potvrzuje třiatřicetiletý policista Jiří Kučera.

A co se oné zářijové noci vlastně stalo?

„Prováděli jsme běžnou hlídkovou činnost. Když jsme projížděli autem po sítenském mostě, paní koukala dolů a vedle sebe měla láhev vína. Ve zpětném zrcátku jsem pak viděl, že se žena z mostu nebezpečně naklání. S kolegyní jsme proto auto otočili a jeli zpět. To už byla dotyčná na zábradlí. Vystoupil jsem z auta a promluvil na ni. Řekla, ať k ní nechodím. V komunikaci jsem proto pokračoval, až se mi ji podařilo přesvědčit, aby slezla,“ popsal vypjaté okamžiky policista.

Když sedla na zem, věděl, že je vyhráno. A žena začala vyprávět svůj nelehký životní příběh. „Následně jsme paní Haně přivolali lékařskou pomoc a sanita jí odvezla do nemocnice,“ dodal policista.

Svatebního veselí mají už Neprobyličtí pokrk.
V neprobylické stodole se zatím svatby konat nesmí, rozhodli o tom úředníci
recese! Fotbalisté Olovnice rozvěsili Slatině její zapomenuté dresy u ní doma přes rybník
Fotbalová recese: dresy soupeře rozvěsili přes rybník
Majitel uvázal psa v Kladně u obchoďáku, pro zvíře už se ale nevrátil.
Majitel uvázal psa v Kladně u obchoďáku, pro zvíře už se ale nevrátil