Soutěž našla v sousední obci azyl, neboť hřiště ve Hřebči je v současné době modernizováno. „Nechceme, aby nám děti seděly jen u počítačů a měly trochu pohybu a zabavily se. Proto jsme vymyslely tyto závody. Jsou závěrečným šestým dílem kladenské hasičské ligy, jež se koná od září do května na různých místech okresu," řekl Kladenskému deníku hlavní pořadatel Jan Šilhán, jenž je členem dobrovolného sboru ve Hřebči a má na starosti práci s hasičským potěrem na Kladensku i Slánsku.

Na start se postavilo přibližně sto sedmdesát dětí ve třech věkových kategoriích – přípravka, mladší a starší žáci. Čekala je trať s několika úkoly – běh s hadicí, přenášení hasicího přístroje a barelů vody, práce s kladivem. Zdolat ji musely v co nejlepším čase bez jediné chyby. Na přesnost dohlíželi zkušení rozhodčí.

Devatenáctičlenný tým mladých hasičů dorazil na závody z Vraného. „Jezdíme na všechny závody v rámci ligy, účastníme se i celorepublikového Plamenu a protože jsme severu okresu, vyjíždíme i k soutěžím na Lounsko a Litoměřicko," prozradila vedoucí vranských mladých hasičů Milena Izerová. „Stabilní tým máme zhruba pět let, v poslední době moc nových členů nepřibývá," dodala.

Skupinu hasičů reprezentujících Lhotu vedla Barbora Kobersteinová. „Přijeli jsme s osmnácti dětmi. Obsadili jsme všechny kategorie. V minulých ročnících se nám tu podařilo získat už několik medailí," pochlubila se.

Výsledky:

Dívky mladší
1. Kateřina Lapáčková, Stehelčeves, 2. Šárka Třísková, Středokluky, 3. Martina Konečná, Plchov.
Chlapci mladší
1. Martin Mráz, Středokluky, 2. Marek Kindl, Plchov, 3. Václav Burger, Braškov.
Dívky starší
1. Viola Kratochvílová, Žilina,
2. Karolína Slivoňová, Vraný, 3. Aneta Plívová, Vraný.
Chlapci starší
1. Petr Vokurka, Vraný, 2. Jaroslav Nedvěd, Lhota, 3. Zdeněk Čmelík, Vraný.
Družstva starší
1. Vraný, 2. Lhota, 3. Braškov. Družstva mladší
1. Hýskov, 2. Braškov, 3. Vraný.
Družstva přípravka
1. Brandýsek, 2. Lhota, 3. Braškov.