Jana Bobošíková poslala novému členu dopis, ve kterém ho informovala o přijetí. „Členové Oblastního výboru ČSBS Lidice velmi ocenili vaše zdůvodnění žádosti o vstup. Píšete v něm, že chcete pomoci udržet odkaz boje našich předků za svobodu v časech, kdy je naše historie relativizována, a že za svobodu je třeba bojovat neustále. S tím naprosto souhlasíme a váš vstup považujeme za významné posílení ČSBS Lidice," stojí v citaci na webových stránkách organizace.

Ovšem Jiří Ovčáček není jedinou známou osobností, která se nedávno stala členem lidických bojovníků za svobodu. Začátkem prosince do místní organizace vstoupil také kardinál Dominik Duka. Výbor ČSBS Lidice se shodl na tom, že členství Dominika Duky je pro organizaci i pro celý Český svaz bojovníků za svobodu skutečnou ctí. Také přihlášku kardinála Dominika Duky přijal výbor jednomyslně.

Velká nejen mediální pozornost se okolo lidických bojovníků strhla v srpnu, kdy byla do čela místní organizace zvolena bývalá novinářka a europoslankyně Jana Bobošíková. Tehdy na protest proti jejímu zvolení z ČSBS Lidice odešly poslední tři žijící lidické ženy: Miloslava Kalibová, Jaroslava Skleničková a Milada Cábová. Ta v jedenadevadesáti letech v polovině listopadu zemřela.