Podnikatel Miloslav Mleziva si stěžoval právě na zlikvidované přemostění, podle jeho mínění za to mohou vandalové. „Nedá se s tím nic dělat, pokud výtečníka nechytíte při činu, nikoho to nezajímá. Když lidé nevynaloží své vlastní peníze, chovají se k věcem jinak,“ prohlásil Miloslav Mleziva.

Společně s ním jsem prošel les, kde byly takto zdevastované celkem tři můstky. Jeden se nacházel hned u vstupu, další dva byly v blízkém okolí Terezčina hrobu.

„Je sice hezké, že město si dalo práci s tím něco podobného vybudovat, ale na co jsou všem lidem, co se zde prochází, zničené můstky, přes které děti, maminky s kočárky nebo senioři neprojdou? Měli by čas od času jít a podívat se, zda je vše v pořádku,“ zdůraznil Mleziva. Podnikatel je rozhodnutý, že můstky opraví i sám.

„Největší problém vidím v tom, že nevím, komu patří, abych se nedopustil trestného činu. Chci, aby měla oprava smysl a lidé mohli přes potok bezpečně přejít. Otázkou zůstává, jestli se ke mně připojí další, nebo jestli město zaregistruje mou snahu pro Kladno něco udělat. Jeden z místních politiků totiž před volbami hlásal, že pokud podnikatelé něco pro město udělají, tak jim jeho vedení půjde naproti,“ řekl Mleziva.

Je ale problém, kolik by plánovaná oprava stála. „Musel bych provést kalkulaci a poté se rozhodnout, zda opravím jeden či více můstků,“ sdělil Mleziva.

Podle slov Radovana Víty z odboru životního prostředí kladenského magistátu ale lesní pozemky nejsou ve vlastnictví města. „Vzhledem k blízkosti velkého sídliště se snažíme les udržovat. Zhruba před měsícem zde brigádně uklízeli i členové komise životního prostředí,“ uvedl Víta situaci na pravou míru. Oprava můstků je plánována ve třetím čtvrtletí.