Na prvních dvou pozicích rozhodně ne. Tak jako tak by nejvíce hlasů získal současný prezident Miloš Zeman, kterému voliči v našem regionu dali takřka stejné procento hlasů, jako v celorepublikovém měřítku (38,49 %). Obdobná by nastala situace v případě Jiřího Drahoše, volební lístek s jeho jménem vhodilo do uren na Kladensku 26,10 % voličů. Třetím nejvolenějším kandidátem v územním celku Kladno byl Michal Horáček (10,49 %), následovali Marek Hilšer (9,62 %), Pavel Fischer (8,37 %), Mirek Topolánek (4,37 %) a Jiří Hynek (1,47 %). Nad hranici jednoho procenta se pak nedostali Petr Hannig (0,60 %) a Vratislav Kulhánek (0,44 %).

Volební účast se na Kladensku vyšplhala na 59,6 %, přičemž bylo odevzdáno 75 759 platných hlasů. Miloš Zeman si odnesl prvenství také v největších městech. V Kladně získal sympatie 39,38 %, ve Slaném pak 37,89 % voličů.

Ilustrační foto.
Na Kladensku dali voliči nejvíce hlasů Miloši Zemanovi

Přesto se našly také obce, kde dominoval Jiří Drahoš. Ten se stal vítězem v Dolanech, Drnku, Horním Bezděkově, Hostouni, Beřovicích, Braškově, Hřebči, Lánech, Malých Kyšicích, Malém Přítočně, Pleteném Újezdu, Svárově Studeněvsi, Zichovci či také v Unhošti.

Největší procento hlasů získal Miloš Zeman ve Vrbičanech, kde zvítězil na plné čáře (73,86 %), Jiří Drahoš nejvíce bodoval v Dolanech, kde si získal 35,04 % voličů.