Událost se stala v obchodním domě ve Slaném 2. prosince odpoledne, odkud si žena odnesla od bankomatu šest tisíc korun, které tam jiná žena před ní zapomněla. Nálezkyni pochopitelně zaznamenaly kamery bankomatu a na základě toho po ní začali policisté pátrat. Výrazně pomohla i veřejnost.

Žena, která tehdy peníze zcizila, se tento týden sama přihlásila na policii obnos přinesla s sebou. "Své jednání nálezkyně obhajovala tvrzením, že netušila, jak má situaci řešit a že vše chtěla řešit až po Vánocích," říká policejní mluvčí Michaela Nováková.

Při dopravní nehodě v Unhošti byli zraněni dva řidiči.
Při dopravní nehodě v Unhošti byli zraněni dva řidiči. Jeden z nich těžce

Pragrafy hovoří jasně, a přesto, že by se mohlo zdát, že co najdu, to mi patří, není to pravda. Případ je policisty hodnocen jako zatajení věci a nepoctivci hrozí podle zákoníku až roční vězení.

„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti," cituje zákon kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. Zda posléze soud přihlédne k přiznání jako k polehčující okolnosti, je otázkou.