V sobotu 2. prosince v podvečer se nejdříve návštěvníci mohou podívat na divadelní pohádku Jak Kašpárek zachránil Vánoce, projít s průvodem pestrobarevných lampionů středem města, vyslechnout krátký projev starosty Martina Hrabánka, slavnostní fanfáry Slánského žesťového souboru a úderem osmnácté hodiny se zúčastnit slavnostního rozsvícení vánočního stromu (letos je věnován 13 metrů vysoký smrk) se světelnou vánoční výzdobou města.

Osvětlena bude kašna uprostřed náměstí. V programu podvečera nebudou chybět vánoční písně a koledy v podání Světlušek ze 3. ZŠ Slaný, ZUŠ Slaný a Achach gymnázia V. B.Třebízského, adventní tržiště, výstava loutek ve Vlastivědném muzeu, v chodbě knihovny výstava se soutěží O nejoriginálnější vánoční stromek na téma Ladovy české vánoce, v Galerii Dobeška známý slánský betlém s výstavou Staročeské vánoce.

Mezi další nabídku akcí zaměřených na vánoční čas ve Slaném patří v sobotu 23. prosince v předvečer Štědrého dne v prostorách Infocentra Pod Velvarskou branou od 13 do 18 hodin předávání Betlémského světla členy místní skautské organizace a 1. ledna 2018 od 18 hodin nebude chybět tradiční novoroční ohňostroj na Masarykově náměstí, na který docházejí každoročně nejen místní, ale i přespolní. Do Slaného na ohňostroj jezdí pravidelně návštěvníci jako například manželé Kohoutovi z Kladna, Jaroslava Petržílová z Kralup nad Vltavou a další lidé, kteří si nechtějí nechat ujít jedinečnou podívanou za doprovodu hudby.

Punk-rocková legenda ze Slaného, skupina Totální nasazení, patřící mezi nejúspěšnější kapely svého žánru, hraje už víc jak čtvrtstoletí.
Totáči v rámci turné zahrají v sobotu doma v sokolovně ve Kvíčku

Hana Tichá