Není to však jediná činnost knihovny v blížících se letních dnech. Děcka, která nepůjdou na tábory, mají již potřetí možnost se účastnit ve Slánské knihovně Václava Štecha dopoledních (NE)obyčejných prázdnin s knihovnou v zahradě sousedního kina, v případě deště v chodbě knihovny. Letos na téma – Mořský svět – piráti – poklad a veselé loutkové pohádky. Na jednotlivé denní akce od 9. 30 hodin do zahrady mohou přijít děti v doprovodu dospělých osob nebo starších sourozenců. Nabídka je rozmanitá. Ve středu 11. července to je Svět pod mořskou hladinou, následuje 17. července( úterý) loutková pohádka divadélka Kozlík ,,O Luciáškovi“, 24. července (úterý) Kvak a Žbluňk Divadlo Kapsář. Na srpen je připraveno 14. srpna (úterý) , O Pejskovi a Kočičce Divadlo Kapsář, 22. srpna (středa) Pirát, ten těžký život má, a na závěr 28. srpna (úterý) O kouzelné vodě v podání loutkového divadla Dokola.

Pro všechny dětské přátele, kteří by si chtěli i o prázdninách zajít do příjemných prostor dětského oddělení či klubu,,K“ , knihovnice doplňují následnou informaci. Otevřeno bude pondělí a pátek od 9 do 14 hodin, úterý a čtvrtek od 9 do 16 hodin a středa a sobota zavřeno.

"V pátek 29. června je připraveno pro všechny děti, které k nám přinesou vysvědčení s jedničkou z českého jazyka malé překvapení a na sobotu 7. července dopoledne Letní burza dětských knih. Všem našim malým čtenářům přejeme hezké vysvědčení a hodně veselých prázdninových zážitků,“ jsou slova slánských knihovnic.

Finálový turnaj Starších přípravek / Dobrovíz 17. 6. 2018
Hostouň připravila kemp pro děti