Rekonstrukce objektu z bývalé ubytovny trvala půldruhého roku. „Celkové náklady činily pětadvacet a půl milionu korun, přičemž sedm a půl milionu korun pokryla evropská dotace," informovala mluvčí kladenského magistrátu Lenka Růžková.
V hotelu je čtyřiašedesát lůžek ve dvaadvaceti pokojích. Ty jsou označeny čísly vztahujícími se ke konkrétním sportovcům, jejichž kariéra je spjata s Kladnem.
„Největší zájem je o pokoj číslo 68, tedy dresu Jaromíra Jágra. Ze strany ubytovaných je prakticky neustále rezervovaný," dodala mluvčí. A co označují čísla všech dvaadvaceti pokojů?

Pokoj číslo 1962
Patří legendárnímu fotbalistovi a členu Klubu ligových kanonýrů Josefu Kadrabovi, který sedm let oblékal dres SONP Kladno. Právě v roce 1962 pomohl v reprezentačním dresu vybojovat stříbrné medaile na mistrovství světa v Chile.

Pokoj číslo 64
Šachovnice má právě takový počet polí. Tento pokoj má číslo patřící světoznámém šachistovi a rodákovi z Kladna Vlastimilu Hortovi, jenž v současnosti žije v Německu.

Pokoj číslo 6460
Taková je současná hodnota osobního a zároveň českého rekordu vynikající sedmibojařky Elišky Klučinové. „Jste patrně jediná, kvůli které jsme připraveni v budoucnu změnit číslo pokoje. Teď to záleží jen na vás,"řekl přítomné sportovkyni kladenský primátor Milan Volf.

Pokoj číslo 10
Označuje číslo dresu bývalého výborného hokejisty a reprezentanta Pavla Patery, který na slavnostní otevření sporthotelu přijel z Unhoště, kde bydlí.

Pokoj číslo 4
Je věnován autokrosaři Jaroslavu Hoškovi.

Pokoj číslo 11
Dres s tímto číslem oblékal kladenský hokejový obránce František Pospíšil.

Pokoj číslo 12-15
Další tři hokejové legendy, František Kaberle st. a jeho synové Franta a Tomáš.

Pokoj číslo 1996
Svůj pokoj má v novém sporthotelu i fotbalový obránce Jan Suchopárek. S reprezentací vybojoval stříbro na ME v Anglii a se Slavií, ve které nosil kapitánskou pásku, vyhrál českou ligu.

Pokoj číslo 6
Těžko si lze představit, že by chyběl pokoj s číslem dresu vynikajícího hokejového střelce Milana Nového.

Pokoj číslo 7
Stejně tak číslo dalšího dalšího výborného odchovance kladenského hokeje Eduarda Nováka. Zemřel v roce 2010. Pozvání na slavnostní otevření sporthotelu přijala jeho manželka Zdeňka.

Pokoj číslo 04:13,0
Asi nejzvláštnější číslo náleží plavci Janu Bidrmanovi. Je označením rekordu tohoto nejúspěšnějšího kladenského plavce, jenž v osmdesátých letech emigroval do Švédska.

Pokoj číslo 1934-5
Rodák z Kročehlav, Josef Košťálek, nosil číslo dresu 5. Oblékal reprezentační dres a v roce 1934 v něm na mistrovství světa v Itálii vybojoval stříbrné medaile. Zemřel v roce 1971. Slavnostnímu otevření sporthotelu byl přítomen jeho syn Josef.

Pokoj číslo 1934-2
Pokoj fotbalového obránce Jaroslava Burgra, rodáka z Velkého Přítočna, rovněž vicemistra světa ze šampionátu v Itálii v roce 1934. Zemřel v roce 1986. Pozvání přijal jeho vnuk Petr Babíček.

Pokoj číslo 172
Další vynikající fotbalový ligový kanonýr František Kloz. Zemřel na následky svého zranění, které utrpěl při květnovém povstání v roce 1945. Na slavnostním večeru byla přítomna jeho dcera Blanka Loosová.

Pokoj číslo 1979
Vynikající hokejista a trenér Bohumil Prošek. Je jedním ze sportovců, kteří jsou držiteli titulu z extraligy jako hráč a trenér. V roce 1979 dovedl hokejové Kladno k zisku Poháru mistrů evropských zemí. Zemřel v loňském roce. Přítomna byla dcera Kateřina Roubalová.

Pokoj číslo 16
Číslo dresu československého hokejového útočníka Jaroslav Jiříka a prvního českého hráče, který nastoupil v NHL. V sezoně 1958/1959 vybojoval s Kladnem mistrovský titul. Tragicky zahynul v roce 2011.

Pokoj číslo 1959
Stanislav Bacílek, rok mistrovského hokejového titulu. Rodák z Kladna, obránce, jenž v padesátých letech patřil mezi pilíře hokejové reprezentace. Zemřel v roce 1997.

Pokoj číslo 3
Sportovní obojživelník Miroslav Rys. Bývalý vynikající hokejista i fotbalista. Trojka byla číslem jeho dresu.

Pokoj číslo 68
Jaromír Jágr na slavnostní otevření kvůli svým povinnostem v NHL nedorazil. Stále aktivní sportovec a legendární číslo jeho dresu.

Pokoj číslo 13
Patří bývalému kladenskému hokejistovi a trenérovi Jaroslavu Volfovi. Zemřel v roce 1990.

Pokoj číslo 67,71
Je věnován bývalé české atletce, diskařce, olympijské medailistce a mnohonásobné mistryni České republiky Věře Cechlové-Pospíšilové. Vyznačuje hodnotu jejího sportovního rekordu.

Pokoj číslo 20
V hokejovém výčtu sportovních osobností nemůže chybět ani útočník Martin Procházka.