"Je to porážka," reagoval na výsledky voleb kladenský primátor Dan Jiránek (ODS), který je druhém místě kandidátky do krajského zastupitelstva. "Ve Středních Čechách jsme dopadli špatně. Zřejmě koalici sestavovat nebudeme, při volebním výsledku ČSSD a KSČM si to ani nedovedu představit. Uvidíme, jak si poradí s těmi problémy, které nasekali za minulé čtyři roky. Doufejme, že to Středočeský kraj nějak neodnese," okomentoval Jiránek.

"Jsem zvědavý, jakým způsobem chtějí plnit své sliby, co vše se bude ve Středních Čechách dělat a při tom se bude muset splácet, to, co se naslibovalo a nadělalo, aniž by to bylo kryté rozpočtem minulého období," uzavřel primátor.

Kladenský deník zjišťoval také reakci Miloslava Peška ze Slaného, člena Komunistické strany Čech a Moravy. "Je pravda, že jsme čekali dobrý volební výsledek a mohu říci, že jsem byl překvapen, že v okrese Kladno Komunistická strana Čech a Moravy zvítězila. Jsem potěšen také tím, že ve volebním obvodu Litoměřicko, kam patří Slánsko, zvítězila také kandidátka KSČM Jitka Sachetová. Musím říci, že až takhle dobré výsledky jsem neočekával. Je to pro mě do jisté míry překvapení," uvedl Peška, který je na jedenácté pozici hlasovacího lístku KSČM.

Ve Slaném volilo ze 12 248 lidí jen 4 423.

V Buštěhradu si cestu k volební urnám našlo ze 2 293 lidí jen 745. Nejvíce hlasů získala ČSSD, jen o dva hlasy méně dostali komunisté. 

Z Libušínských přišlo volit jen 31,11 procent, v nichž nejvíce volilo komunisty a ČSSD. Stejné výsledky zaznamenali také ve Smečně. Ve Stochově vyhrála ČSSD. Komunisté následovali hned po nich. 

V Unhošti nejvíce lidí volilo ODS a ČSSD. Ve Velvarech přišlo volit jen něco málo přes třicet procent. Nejčastěji dali hlas komunistům a ČSSD.