Posilový vůz pojme dalších 25 kol a kapacita vlaku se tak zdvojnásobí. Nenabídne sice hry a dětské hřiště jako kmenová souprava Cyklohráčku, bude ale sloužit především pro cyklisty a turisty, kteří chtějí jet jen na výlet na Okoř či do Slaného, nebo naopak pro cyklisty ze Slaného, kteří se chystají do Prahy.

„Velký zájem cestujících nás překvapil. Vlak využil tak velký počet cestujících, že jsme hned začali hledat řešení, jak soupravu posílit," uvedl Pavel Procházka pověřený řízením ROPID. „Největší zájem je o ranní vlak z Prahy. Kromě posilového vozu tam vyšleme také dva hrajvedoucí, kteří se starají o hry a děti. Jeden v tomto ranním vlaku všechny zájemce o hry obsloužit nestíhal," doplnil.

Více místa v Cyklohráčku a především o možnost hraní si v dětském koutku je v odpoledním spoji z Prahy. Nejvolnější je vlak jedoucí dopoledne ze Slaného.

„Každý pátek rozhodneme podle aktuální předpovědi počasí, zda posilový vůz vyjede nebo ne. Pokud nebude o víkendu pršet, vždy ho zařadíme," řekl Alois Kašpar z Českých drah.

„Zatím jsme posilový vůz pevně naplánovali na pět dalších víkendů, tedy až do letních prázdnin. Koncem června jeho vytížení vyhodnotíme a uvidíme, zda bude posila potřebná i v létě," konstatoval Alois Kašpar.

Cyklohráček je výletní vlak upravený pro děti jako velké pojízdné hřiště a doplněný vozem pro cyklisty. Vozí cestující za obvyklé jízdné, v části trasy také podle tarifu Pražské integrované dopravy. Vůz plný hraček je určený spíš menším dětem. Je v něm také možné nejlépe pozorovat práci strojvedoucího a dívat se na trať. Vůz plný kol je určen pro přepravu cyklistů. Vůz plný her pak pro starší děti.