Akce bude zahájena v 10.30 hodin tradičním slavnostním průvodem od bývalého kina Sokol po pěší zóně ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Starosty Pavla. Zde bude požehnáno soše sv. Vavřince.

A na co se letos návštěvníci mohou těšit? V restauraci Barn se bude konat gastronomická soutěž týmů Gastro Vavřinec 2013. Jako hlavní surovina byla tentokrát vybrána chlazená loupaná hovězí plec.

Vzhledem k zájmu o vaření kotlíkových gulášů při loňském ročníku, se i letos v Kladně uskuteční kvalifikace na devátý ročník mistrovství České republiky v této disciplíně, které se v polovině září koná v Přerově. Do kvalifikace se přihlásily i dva kladenské týmy – Colorado restaurant a Westernový club.

Novinkou letošního ročníku gastronomických oslav bude velký stan se zvěřinovými či thajskými specialitami. Návštěvníci se budou moci přihlásit také do soutěže v pojídání knedlíků.

Chybět nebude hudební produkce. Akci moderují Jan Čenský a Dan Adam.

Na jaké guláše se můžete v podání kladenských týmů těšit? Dozvíte se v pátečním tištěném vydání Kladenského deníku.