Likvidace sněhu i tak pokračovala i v pondělí, ale situace nebyla oproti neděli už nijak dramatická. Podle ředitele kladenské ČSAD a MHD Ludomíra Landy se všechny autobusové spoje podařilo vypravit. „Některé linky sice nabraly zpoždění, některé i desítky minut, ale v odpoledních hodinách se už časy srovnaly,“ potvrdil.

Kromě silničářů a pracovníků úklidu se celé pondělní dopoledne nezastavili ani horolezci. Ti odklízeli střechu kladenského zimáku. Sportoviště bylo preventivně uzavřeno, stejně jako přetlakové haly na SK a v Brjanské ulici. Jedna nafukovací hala se totiž v neděli pod sněhem zbortila. V danou chvíli uvnitř nikdo nebyl.

Střechu zimního stadionu, která je na hranici životnosti, odklízeli horolezci i v pondělí dopoledne. „V pohotovosti jsme byli už od soboty a horolezci střechu průběžně odmetali. V pondělí jsme měli v plánu technickou odstávku, takže jsme využili toho, že na zimáku není veřejnost. V úterý už by měly být tréninky A týmu,“ sdělil Josef Poláček, vedoucí zimního stadionu v Kladně.

Zimní stadion v Kladně
V Kladně uzavřeli zimní stadion. Střecha by nemusela vydržet tíhu sněhu

Podle kladenského radního pro sport a cestovní ruch Jiřího Chvojky je situace kolem stavu střechy kritická a mohla by být pro lidi nebezpečná. „Museli jsme to bezodkladně řešit a střechu neustále monitorujeme,“ řekla Chvojka s tím, že kladenská radnice na opravu střechy zimního stadionu připravuje projekt. „Bohužel bývalé vedení města havarijní stav střechy zimního stadionu neřešilo,“ dodal.

Tomu ale oponuje bývalý primátor Kladna Milan Volf, že se prý jedná o informace nepravdivé a zavádějící. „Pan Chvojka ve svém aktuálním vyjádření prokázal pouze svou neschopnost a neznalost provozu Sportovních areálů města Kladna,“ řekl Volf. „Pokud by pan Chvojka namísto překotného přebírání Sportovních areálů převzal funkci jednatele řádně a seznámil se s chodem společnosti a připravenými projekty, věděl by, že projekt rekonstrukce střechy a opláštění zimního stadionu je kompletně připravený k realizaci. Stavební práce měly začít hned po této sezóně tak, aby se minimálně dotkly chodu hokejového oddílu,“ dodal bývalý primátor.

Špatný stav střechy zimního stadionu vznikl podle Volfa nekvalitní opravou ještě pod někdejším vedením ODS. „Nejen to by si měl Jiří Chvojka uvědomit, pokud chce osočovat bývalé vedení města. My jsme na rozdíl od něho a jeho koaličních partnerů připravili řešení. Osobně mě takováto komunikace pana Chvojky mrzí,“ dodal Milan Volf.

Sníh působí problémy autobusům MHD. Ilustrační foto.
Kolaps dopravy přinášelo sněžení mezi poli i ve městě

Úklid sněhu v kladenských ulicích:

V Kladně kvůli přívalu sněhu vyhlásil primátor města Dan Jiránek kalamitní stav.
Kladno trápí přívaly sněhu. Primátor vyhlásil kalamitní stav