Celorepubliková dětská soutěž tvořená v různých výtvarných technikách, která má letos za sebou již čtyřiadvacet úspěšných ročníků, se stala nedílnou součástí květnové činnosti školky. Nejinak tomu bylo i ve středu 16. května, kdy na vernisáži výstavy byli odměněni jednotliví malí výtvarníci i školní kolektivy nejen dárky a diplomy, ale i medailemi s logem školky s obrázkem Kašpárka.
Tato moderní školka v centru města, která má již čtyřicetiletou tradici, je také dlouholetým tréninkovým centrem programu Začít spolu (o činnost zařízení se zajímala i nedávná návštěva indických učitelek z Bombaje). Pracuje zde i Baby Klub, ve kterém se scházejí netříleté děti se svými maminkami.

Kladenský pivní festival je svátkem piva, hudby i hokeje.
OBRAZEM: Kladenský pivní festival je svátkem piva, hudby i hokeje

"Dětské tvoření zde vystavené je moc pěkné. Porota měla nelehký úkol vybrat ta nejlepší dílka. Již řadu let se chodím na výstavu do školky podívat. Chválím všechny učitelky za výbornou práci s dětmi. Myslím si, že by výstava měla být více propagována, protože si to zaslouží, " jsou upřímná slova Evy Burešové. Letošní výstavy zaměřené ke stému výročí vzniku naší republiky se zúčastnilo na čtyři stovky prací. Mimo obrázků se vystavuje i keramika, fotografie a ukázka ručních prací postižených spoluobčanek. Se svými obrázky se
prezentuje i družební slovenská školka Bátizovce u Popradu. Vernisáže se zúčastnili hosté – starosta Slaného Martin Hrabánek a uvolněný člen rady města Pavel Bartoníček.

Řidiči, pozor! Do neděle Třebichovicemi neprojedete.
Řidiči, pozor! Do neděle Třebichovicemi neprojedete
Ilustrační foto
O víkendu poteče na Kladensku pivo proudem