Dospělí i děti tak měli opět možnost si prohlédnout vojenskou techniku, projet se s ní po okolí, zastřílet si z airsoftových pistolí či poznat zevnitř bunkr, který byl před válkou součástí takzvané Pražské čáry. Jelikož bylo moc pěkné odpoledne, mnozí si pochutnali ve stánku na grilované klobáse a dalším občerstvení či jen poseděli s přáteli.

Zdevastovaný betonový bunkr – takzvaný řopík, který jejich předchůdce Jan Krinke před dvěma lety kompletně vyklidil, včetně výdřevy, jelikož se jednalo o jeho majetek a vše rozprodal, se podařilo spolku uvést před letošní sezónou konečně zpět do solidního stavu.

„Pracovali jsme v bunkru o víkendech i v zimě, vymrzli na kost a někteří z toho i omarodili, ale výsledek stojí za to. Bunkr jsme kompletně opatřili výdřevou, tak jak to bylo, vybavili lapačemi zplodin, replikou kulometu a dalšími věcmi, které zvýší autenticitu objektu,“ popsal předseda spolku Petr Grunt.

Díky tomu, že spolek získal do vozového parku před nedávnem i vyřazený linkový autobus, slouží nyní jako muzeum. Ještě donedávna přepravoval cestující, takže je v pojízdném stavu. Chlapi ho zbavili sedaček a nahradili regály. V autobuse se nově nachází prezentace českých i zahraničních vojsk, ale i válečné exponáty a další vojenské artefakty.

Strádal Cup, hasičská soutěž O putovní pohár velitele stanice Hasičského záchranného sboru Kladno.
Letošní Strádal Cup už zná své vítěze
Základní škola Velvary se zapojila do mezinárodního projektu Erasmus.
Základní škola Velvary se zapojila do mezinárodního projektu Erasmus