„Nyní je situace taková, že až na nejvyšší management jsou doplaceny květnové mzdy, na červnové výplaty ale lidé stále čekají, přestože je měli dostat nejpozději před týdnem. Je to katastrofa," konstatoval předseda odborové rady Poldi Richard Mosr.

Podle jeho slov zhruba čtyři stovky zaměstnanců opět nedostaly ani stravenky, jež mají zpravidla k dispozici týden před výplatou. „Termín výplat je stále nedodržován. Nyní proto obcházíme zaměstnance a zjišťujeme, zda jsou ochotni se stávky zúčastnit. Naprostá většina 
z nich je pro to, aby se situace řešila," uvedl odborář.

Zmíněný jednodenní protest by se mohl uskutečnit ve druhé polovině září. „Chceme dát ještě zaměstnavateli čas, aby napravil nedostatky a my stávku uspořádat nemuseli," řekl Mosr.

Podle vyjádření personálního ředitele Poldi Antonína Čimera se výplaty opakovaně zpožďují, protože odběratelé včas neplatí faktury.

Společnost Poldi však čelí dalším problémům. V minulých měsících proti ní bylo vedeno insolvenční řízení. Věřitelé, společnosti Metal Recykling a Commexim Group ale nakonec svůj návrh vzali zpět a řízení bylo zastaveno. Vedení firmy ustálo i potíž ohledně neoprávněně stržených peněz z mezd zaměstnanců. Hrozilo, že na ně lidé podají až tři stovky individuálních žalob. Společnost totiž svým pracovníkům na výplatních páskách vykazovala každý měsíc příspěvky například na jejich životní nebo důchodové pojištění, na příslušná konta je ale neposílala. „Nakonec se podařilo vše vyrovnat. Lidé se ale už poučili a nyní si celou mzdu nechávají posílat na svá konta a teprve pak splácejí své pohledávky," vysvětlil Mosr.

V současné době má podnik zakázky a vyrábí, nicméně podle předsedy odborů společnosti chybějí peníze na profinancování této výroby.