Vše se odehrálo v noci ze čtvrtka na pátek. To zavolal na Městskou polici Kladno vyděšený výpravčí z nádraží Kladno-Dubí, že v kolejišti leží muž, kterého nemůže z této velmi nebezpečné pozice dostat.

Situace byla o to vážnější, že po kolejích měl přijet vlak, a to už za několik minut. „Okamžitě bylo jasné, že se jedná o záchranu lidského života, kde velkou roli hrají vteřiny. Hlídka tak ihned zapnula modré majáky a vyrazila na místo. Strážníci na nádraží zjistili, že vlak má přijet za pouhé čtyři minuty,“ vysvětlil mluvčí Městské policie Kladno Milan Krupka s tím, že se tedy strážníci ihned rozběhli po trati, přičemž kousek za zastávkou spatřili v kolejišti ležícího muže.

Hlídka nakonec šťastlivce odvlekla do bezpečí. „Muž měl v tomto případě obrovské štěstí na ostražitost výpravčího nádraží a pohotové jednání strážníků, vyškolených na krizové situace. Bylo zcela zjevné, že muž je silně podnapilý, a tak byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 3,31 promile alkoholu v krvi,“ dodal Krupka.

Podle mluvčího městské police nebyl muž schopen ani chůze, a tak byla vzhledem k okolnostem jeho stavu na místo přivolána sanita. Ta se postarala o převoz muže do Oblastní nemocnice Kladno.

Ilustrační foto
Zloděj vykradl dva domy, zatímco jejich majitelé spali v ložnici
Ve Slaném srazilo auto chodkyni.
Ve Slaném srazilo auto chodkyni