Pro generální rekonstrukci se město rozhodlo již před časem. Ze slánských bazénů se totiž dlouhodobě ztrácí voda, neboť místní podloží není stabilní a vany už mají své odslouženo. V roce 2020 navíc koupališti skončila hygienická výjimka na jeho provozování.

Oprava má z plovárny udělat moderní zařízení, splňující veškeré hygienické požadavky i nároky všech návštěvníků.

Původně se zvažovalo, zda se město nerozhodne vytvořit z koupaliště biokoridor. Jeho vybudování by sice bylo levnější, ale v případě vysokých teplot by jeho provoz mohl být kvůli špatné kvalitě vody omezen.

Variantu proto nakonec zastupitelé nepodpořili a ve Slaném tak zůstane plovárna, jejímž základem budou antikorové vany.

S řadou atrakcí

Koupaliště by mělo být doplněno o řadu vodních prvků (například tobogan) a dalších atrakcí, součástí areálu bude také bistro s nabídkou nápojů i lehkého občerstvení.

Kladno má svůj strom lásky, najdete ho na Panské louce.
Kladno má svůj strom lásky. Kde ho můžete obdivovat?

Rozšířeny budou i stávající beachvolejbalové kurty a přidána další sportoviště. Počítá se i s večerním osvětlením, které umožní prodloužit provozní dobu plovárny či konat v tomto areálu různé kulturní a zájmové akce i mimo „koupací“ sezónu.

„Náklady na rekonstrukci nejsou malé. Trochu se obáváme, že se budou hodně blížit částce 100 milionů korun. Celá rekonstrukce by měla být dokončena na jaře příštího roku,“ uvedl starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).

Původně se přitom počítalo, že náklady na modernizaci 3460 m² velkého areálu, který ročně přiláká zhruba 12500 návštěvníků, budou činit zhruba 60 milionů korun.