Pořizovací cena vozu činí 270 tisíc korun. Tuto sumu tvoří 100 tisíc korun z fondu středočeského hejtmana, další peníze poskytli významní sponzoři a zaměstnavatelé 
z místa i okolí.

Automobil byl slavnostně městu Unhošť předán v neděli na tradiční akci pořádané poslední adventní neděli.

„Nový vůz jsme nutně potřebovali. Věkový průměr našich obyvatel stále stoupá. Senioři naši starší škodovku pro sociální služby využívají velmi hojně. Je omezováno autobusové spojení mezi Kladnem a Unhoští, je tedy pro starší lidi nutné zajistit odvozy například k lékařům, ale nový vůz využijeme i při rozvozu obědů," nastínila Kladenskému deníku starostka města Lenka Mazuchová.

Ježíšek je na Unhošťské hodný. Už loni jim daroval jeho prostřednictvím místní podnikatel, který se do města přistěhoval, kompletní sestavu ozvučení pro pořádání různých kulturních akcí.

Výše zmíněný vůz pro sociální služby přijel vedení Unhoště osobně předat středočeský hejtman Josef Řihák. Prý to není první automobil u jehož darování byl.

„Jako dlouholetý starosta Příbrami jsem například hasičům předával novou stříkačku za pět a půl milionu korun, a další zásahová vozidla, automobily pravidelně vybavujeme náš domov s pečovatelskou službou," konstatoval hejtman.

„Taková vozidla, jako nyní předáváme v Unhošti, si vlastně předáváme nám všem. Jednou tyto služby totiž budeme všichni potřebovat," dodal Josef Řihák.