Na břehy rybníka dorazily i letos desítky zájemců, kteří zde strávili v přátelské atmosféře celé dopoledne. Chlapi z obou spolků, včetně manželek, dětí a ostatních spolupracovníků nenechali nic náhodě a na výlov se důkladně připravili. Minulý týden mu předcházela společná brigáda.

Jak potvrdil Pavel Helebrant, předseda Českého rybářského svazu, místní organizace Unhošť, sobotní akcí byla zahájena podzimní sezóna výlovů rybníků. „Paradoxně je to letos náš první a poslední výlov. Spravujeme soustavu rybníků, ale ty ostatní budou zimovat. Většina vytažených ryb byla proto rozvezena do revírů po okolí a dolovek skončí u nás na komoře na sádkách,“ sdělil předseda.

Výstava Standy Berkovce je k vidění do listopadu v kladenské Kavárně - vinárně Ateliér.
Video, foto: On the road, Standa Berkovec představuje své výtvarné dílo v Kladně

Pozorovatelé z břehu ocenili počínání rybářů, jejich zručnost a stejně tak pochvalně hodnotili lahůdky, které byly připraveny na hrázi přímo před jejich zraky. Nechyběly celé ryby připravené na grilu, filety, rybí hranolky nebo výtečná kotlíková rybí polévka i zákusky. Potěšil též doprovodný program určený zejména dětem, který zpestřila prezentace mysliveckého spolku a Melicharova vlastivědného muzea.