Vzhledem k tomu, že se někteří lidé obrátili s dotazem na městskou policii, zda je vše v pořádku, vyjela hlídka strážníků do terénu, aby se o pohybu neznámé trojice ve městě přesvědčila.

Strážníci zjistili, že muži středního věku nabízejí svoje zboží a služby v Mírové ulici a dále dál v sídlišti ve Smetáčkově ulici.

„Po prověření totožnosti a jejich dokladů bylo sice zjištěno, že živnostenské oprávnění na různé typy činností trojice vlastní, nicméně na území města Slaného je podobný prodej zakázaný.

Třem mužům byla proto na místě uložena bloková pokuta," řekl vedoucí Městské policie ve Slaném Pavel Štěpánek. Vzhledem k tomu, že v jednotlivých bytech nabízeli tito zámečníci nejen různé služby, ale patrně stanovovali i různé druhy ceny, případ prověřuje i policie.

Podle informací jedné ze seniorek inkasovali v jenom z bytů pět tisíc korun za výměnu a instalaci zámku. Jiná žena zaplatila za stejnou práci patnáct set korun.

Přitom ani nedostala do ruky klíče. Jiná žena pro změnu zaplatila trojici zálohu na provedené služby.

„Případem se zabývá i policie, které jsme naše poznatky předali. Netvrdíme, že se jedná o podvodníky, ovšem je na zákaznících, aby nebyli přespříliš důvěřiví a zbytečně neplatili za zboží a služby, které se jeví jako předražené," upozornil Pavel Štěpánek.