Lány chmelnic, jako tomu bylo ve druhé polovině dvacátého století, jsou sice na Rakovnicku již minulostí, a zejména rodiče a prarodiče si pamatují

letní chmelové brigády a kdo by také neznal muzikál Starci na chmelu točený na Rakovnicku? Chmel a pivo zkrátka k Rakovnicku a samozřejmě Rakovníku patří. Pivo se ve městě vařilo dávno před rokem 1454, jenže právě tento rok je pro pivovarnictví v Rakovníku klíčový v tomto roce udělil král Vladislav Jagellonský městu mílové právo.

Poutní kaplička ve Žlábku, která se nachází od objektu asi patnáct minut chůze.
Pohlednice z minulosti: Z historie Roučmídova mlýna

V roce 1997 byl pivovar zrušen. Pivo se znovu ve městě začalo vařit v roce 2004. V roce 2010 se dočkal po další změně majitele pivovar rekonstrukce a v současné době jeho piva sbírají řadu ocenění.

Pokud máte i vy doma zajímavou sbírku a chtěli byste ji ukázat čtenářům v celém Středočeském kraji, ozvěte se na mail miroslav.elsnic@denik.cz nebo na telefonní číslo 724 771 388.

Slánští milionáři. Snímek z osmdesátých let minulého století. Ocenění řidiči autobusu, kteří ujeli milion a půl kilometrů bez nehody. Řidiči získávali na památku odznaky. Zleva: Emil Martinko, Josef Kůrka a Zdeněk Zarboch.
Pohlednice z minulosti: Z historie slánského ČSAD
Oblastní soutěž lodních modelářů v roce 1987 v Hrdlívě, kategorie EX500.
Pohlednice z minulosti: Z historie slánských modelářů