Hotovo mohlo být již v prosinci, ale při realizaci se vyskytly menší potíže. Proto je nutné termín dokončení o něco posunout. „Při výkopových pracích pro založení výtahové šachty bylo zjištěno, že v podloží je částečně skála, kterou bylo nutné odtěžit,“ řekla manažerka rozvoje města Martina Prokešová.

V části objektu bylo upraveno statické řešení konstrukce podlahy, aby se práce lépe realizovaly s ohledem na provoz školy.

V budově školy Na Hájích pokračuje výstavba výtahové šachty, oprava toalet v přízemí, které budou bezbariérové. „Probíhají i práce na zpevnění krovu. Realizuje se statické zesílení podlahy nově budovaných prostor,“ dodala Prokešová.

Stavebními úpravami přibudou v podkroví nová jazyková učebna, společná učebna jazyková a zeměpisná, třída pro přírodní vědy a dva kabinety.