Slavnostního aktu se zúčastnil také Vladimír Moucha, náměstek Statutárního města Kladna, které projekt zaštiťuje a finančně podporuje. „Každý rok přicházím na předávání těchhle diplomů s určitým rozechvěním, protože si uvědomuji, že za chvíli mezi vámi budu i já. Na vašich tvářích ovšem vidím úsměv, což je velmi dobře. Stejně tak, jako je dobře, že se zapojujete do dalšího sebevzdělávání. Do dalších let vám tedy přeji hlavně pevné zdraví a takovou vitalitu, kterou máte při studování univerzity,“ uvedl směrem ke studentům Moucha.

Podle ředitelky Střediska komplexní sociální péče Kladno Libuše Homolkové je o univerzitu obrovský zájem. „Kapacitu proto navyšujeme o dalších sedmdesát míst. Celkem se tak v rámci tohoto projektu bude moci vzdělávat tři sta padesát studentů,“ uvedla Homolková.

V rámci projektu Aktivní Kladno se tentokrát podařilo vybrat rekordních 31 tisíc korun.
Studenti kladenského gymnázia opět pomáhali, tentokrát hned dvojnásobně

Velký zájem z řad seniorů se potvrdil i při přihlašování ke studiu ve školním roce 2018/19, kdy budou otevřeny obory Pražské medailonky, aneb o zajímavých lidech v Praze, Psychologie pro praxi, Kladenská zastavení, Svět z pohledu teologie a filosofie a Základy práva. A aktuálně už jsou volná místa pouze v oboru Kladenská zastavení, který vede kladenská archivářka, historička a publicistka Irena Veverková.

„V první den, kdy bylo možné se na následující školní rok přihlásit, jsme během jedné hodiny zaznamenali asi pětadevadesát přihlášek. Jsem ráda, že univerzita není jen místem, kde se senioři něco naučí, ale funguje i jako příležitost pro setkávání se s vrstevníky či navazování nových přátelství,“ dodala s úsměvem Libuše Homolková.

Tátův den pod nebem.
OBRAZEM: Tátův den pod nebem