Takový je obrázek Středočeského kraje, jak široký prstenec obklopující Prahu prezentovala Středočeská centrála cestovního ruchu v Bratislavě. Půvaby a lákadla kraje představovala od čtvrtka do neděle na slovenském veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour Bratislava 2019.

Na stánku nově připraveném pro propagaci kraje v roce 2019 nemohli návštěvníci přehlédnout ani nového maskota středních Čech – kreslenou postavičku pratura Karlíka. I jeho prostřednictvím se daří přibližovat zájemcům třeba tematické původce zaměřené na přírodní krásy středních Čech, na možnosti putování za zvířaty přiblížené v nové brožuře Za zvířátky do středních Čech i na programy určené především rodinám s dětmi.

Hořelo v těsném sousedství silniční spojnice Štěchovic a Slap
Požár chaty měl vliv i na silniční provoz

Tradičně mají na podobných veletrzích cestovního ruchu také ohlas nabídky stylového ubytování s rodinnou atmosférou nebo luxusní hotely v zámeckých budovách. Fanoušky počítačových her pak láká mapa putování Posázavím po stopách středověkého příběhu Kingdom Come: Deliverance, jíž hráči procházejí v roli hlavní postavy Jindřicha. Sázavský klášter přitom skutečně navštěvují zájemci, které láká porovnat skutečné prostředí s animacemi, jež znají ze hry.

Přivézt upozornění, že vypravit se na návštěvu středních Čech (a něco tam nejen poznat a zažít, ale také utratit) je skvělý nápad, se však Bratislavy nevydali jen zástupci krajské turistické centrály. Expozici uvedli také zástupci vedení kraje v čele s radním pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martinem Draxlerem (ANO). Ten se v rámci veletrhu setkal i s novým velvyslancem České republiky na Slovensku Tomášem Tuhým.

Ideální podmínky, jaké mnozí běžkaři nepamatují, panují v současné době ve Velkých Karlovicích.
Krásná panoramata a čerstvý vzduch. Podmínky pro běžkaře jsou na horách skvělé
Řemeslníci došli. Na rekonstrukci koupelny si počkáte přes sto dní