Slaný

Betlémské světlo budou letos předávat slánští skauti zájemců zítra ve slánském Infocentru pod Velvarskou bránou, a to od 13 do 18 hodin.

Pozdeň

Po Pozdni a přilehlých Hřešicích bude v neděli od 18 do 21 hodin betlémské světlo roznášeno všem, kteří o něj projeví zájem, do jejich domů.

Kladno

Skauti z kladenských středisek Orion a Stopa budou předávat Betlémské světlo u kaple sv. Floriána na pěší zóně už dnes od 12.15 do 15 hodin.

Přijít si pro něj můžete letos také v neděli od 17 do 18 hodin do Domu dětí při Základní škole ve Velvarské ulici v Kladně-Švermově. Vezměte si s sebou lucerničku nebo petrolejku, aby vám vzácný plamínek cestou domů nezhasl.

Makotřasy

Už pátým rokem jsou všichni milovníci kouzelných tradic zváni na náves do Makotřas. Betlémské světlo zde bude rozdáváno u místního betlému dnes od 16 do 18 hodin.

„Nezapomeňte si s sebou vzít svíčku a lucerničku, popřípadě sklenici, ve které si světýlko odnesete domů," vyzvali za pořadatele Eliška a Petr Chalupovi.

Hostouň

Místní spolek Hostouňští nadšenci pořádá dnes u kostela vánoční setkání spojené s rozdáváním Betlémského světla.
„Zazpívají tu děti ze základní školy, návštěvníci uvidí příběh o narození Ježíška, chybět nebudou stánky s krásnými výrobky," řekla Kladenskému deníku Karolína Svatošová z Hostouně.

Běleč

Už dnes bude od 15 do 15.30 hodin Betlémské světlo rozdáváno také v Bělči. Tradičně před kostelem sv. Mikuláše.

Hrad Jenčov

Chcete-li si spojit cestu pro Betlémské světlo s příjemnou a zajímavou procházkou, pak se vydejte dnes mezi 13.30 a 14.30 hodin na zříceninu hradu Jenčov nacházejícího se nedaleko Bělče. Rozdávat plamínek zde budou členové spolku na záchranu této historické památky.