Rodina si vyslechla krutý ortel: Vojtíšek má primární zhoubný nádor v nadledvině, ložiska na játrech, nádor v okolí očí a 
v kostní dřeni. Pro jeho podporu se v pátek od 18 hodin uskuteční benefiční koncert v restauraci Zimák ve Slaném. Návštěvníci nejenže přispějí malému Vojtíškovi, ale mohou se také těšit na skvělé kapely a pestrou tombolu.

„Zahrají kapely Rybičky 48, The Bodytalks, Niceland, Lety Mimo a Digital Bananas. Vystoupí také muzikálový zpěvák Tomáš Löbel," řekla Kladenskému deníku spolupořadatelka akce Milena Galová.
Vstupné stejně tak jako výtěžek z tomboly bude věnován Vojtíškovi. „V tombole je zhruba dvě stě dárků od sponzorů, kterým bych chtěla poděkovat. Bez nich by to nešlo," dodala Milena Galová.

Noční můra všech rodičů vypukla v květnu, když chlapečkovi začalo jedno oko ujíždět doleva a druhé se zabarvilo do žluta. Následovaly vysoké teploty a víkend strávený v kladenské nemocnici. Odtud byl Vojtíšek poslán do Motola na CT vyšetření.

Zde byl po sérii úkonů zařazen do čtvrtého stupně, což znamená nejvyšší riziko. Lékaři stanovili léčbu: osm sérií intenzivních chemoterapií, transplantace kostní dřeně 
s vlastním štěpem a čtrnáct dávek ozařování.
Po týdnu v Motole doktoři odebrali Vojtíškovi celý primární nádor z nadledviny. Po třech dnech od operace začali s chemoterapiemi. Následně udělali speciální vyšetření a zjistili, že léčba zabírá.

Ovšem objevily se další nálezy v bederní kosti a dolní končetině. Proto chlapeček absolvoval další chemoterapie a nastoupil na kliniku nukleární mediciny s následnou aplikací silně radioaktivní látky a cytostatiky.

„Věříme s mámou a tátou, že po těchto čtyřech dávkách cytostatik a nukleární léčbě bude konečně vše dobré a že následná transplantace kostní dřeně s vlastním štěpem a ozařování pomohou dotáhnout náš boj do cíle, já se totiž nevzdám," vzkázala za Vojtíška jeho maminka.