Obcím na trase se uleví zejména od nákladní dopravy, která nyní projíždí i centrem Slaného. Řidiči budou moci na novou komunikaci nově najíždět ve Slaném v ulici Dukelských hrdinů (v prostoru za Benzinou Plus), a nebo v severní části Slaného nedaleko továrny Linet.

"Zprovoznění první etapy bude provedeno v řádném termínu, jak bylo přislíbeno. Jediné velké zdržení, se kterým se ale počítalo, byl archeologický průzkum, který odhalil řadu cenných vykopávek na trase,“ řekl starosta Slaného Martin Hrabánek.

Průtahem Slaného nyní denně projede přibližně 10 tisíc aut, z toho 3000 jsou nákladní auta. Například u kruhového objezdu v centru se proto často tvoří kolony.

Poklepání na základní kámen přeložky silnice I/16 Slaný - Velvary. Slavnost akt za přítomnosti ministra dopravy Dana Ťoka se uskutečnil. 11. prosince 2017 v 11 hodin.Zdroj: Deník / Husárová Kateřina

Přeložka silnice číslo 16 mezi Slaným a Velvary začala na konci roku 2017. Celkově jde o téměř 13 kilometrů dlouhou trasu nové vozovky, která uleví od dopravy i dalším obcím. Její součástí je stavba a úprava řady mostů. Náklady přesáhnou 700 milionů korun bez DPH.

Vytvořením obchvatu se zlepší podmínky v dotčených obcích a zvýší se bezpečnost nejen na přetížených křižovatkách městského okruhu ve Slaném. Kromě Slaného ulehčí stavba obcím Blahotice, Vítov, Luníkov, Ješín.

Zastupitelé Slaného schválili ve středu 20. listopadu 2019 plán investic za stovky milionů korun.
Slaný plánuje investiční projekty za stovky milionů korun
Ilustrační foto.
Rekonstrukce dvou základních škol ve Slaném jsou již dokončené