Některé úseky rychlostní komunikace R7 jsou postrachem řidičů i samotných policistů. V poslední době se hodně diskutuje o zhruba dvoukilometrové části mezi Stehelčevsí a Buštěhradem, kde bydlí například Robert Oplt.

V loňském roce na jeho zahradě skončilo čtrnáct zdemolovaných automobilů. Letos jich přibylo dalších devět. ,,Před dvěma lety se zde udělal nový hladký povrch a od té doby to začalo. Bourá se tady vždy, když zaprší a většinou to bývají luxusní auta. Ještě nikdy se nestalo, že by tady havaroval například favorit,“ popsal Robert Oplt, který je shodou okolností také majitelem odtahové služby.

Podle jeho názoru by se na začátek problematického úseku měla umístit dopravní značka a mohla by se tady udělat drenáž tak, aby voda pří dešti odtékala pryč ze silnice. ,,Značka by byla dobrá, ale je to samozřejmě i o řidičích. Podobných míst je na Kladensku víc. Když zaprší, tak lidé pravidelně bourají zhruba na třech stejných místech na silnici R6,“ vysvětlil majitel odtahové služby.

Stejný názor mají také policisté. ,,Při dešti v tomto úseku přetéká voda podél celé šířky vozovky a nehody se tady stávají i z tohoto důvodu velmi často. Proto bychom chtěli Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD ČR) požádat, aby provedli nezbytné stavební úpravy,“ vysvětlila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková, která dodala, že by zde policisté chtěli také dopravní značky, jež by za deště omezovaly rychlost. Policisté přitom o nápravu žádali zhruba před rokem. Od té doby se zatím nic nestalo, a tak to zkusí znovu.

,,Konkrétní případy vždy projednáváme se samosprávou. Jestli nějaké úpravy nastanou samozřejmě teprve závisí na posouzení celého problému. Na základě podnětů policie budeme jednat a následně i konat,“ sdělil mluvčí ŘSD ČR Roman Kluzák.

,,V letošním roce se na stejném místě stalo dvacet dopravních nehod. To ale nemusí být konečné číslo, protože nemusíme mít všechny nahlášené. Hlavní příčinou většinou bylo to, že řidiči nepřizpůsobili jízdu povaze a stavu vozovky,“ uzavřela mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Jestli bude druhý návrh policistů úspěšnější, ukáže až následující období.