Radní navrhnou příští týden zastupitelům zrušit předchozí rozhodnutí o prodeji. Svůj krok zdůvodňují tím, že investor nedodržel podmínky stanovené městem. Jednalo se například o to, že radnice si vyhradila převedení pozemků na nového majitele až po kolaudaci budovy postavené podle zadaných propozic.

„Od začátku jsme upozorňovali, že naše podmínky budou tvrdé a nebudeme z nich ustupovat," řekl primátor Dan Jiránek.
Podle jeho slov bude radnice v případě, že se najde jiný investor, trvat mimo jiné na dostatečném počtu parkovacích míst i pro potřeby sousedního panelového domu.

„Udělal jste mi radost." taková byla první slova předsedy opoziční Volby pro Kladno Milana Volfa poté, co se od Kladenského deníku informaci o chystaném zrušení usnesení dozvěděl. Volf je zároveň iniciátorem nedávné petice proti chystanému prodeji a výstavbě, pod níž se podepsaly přibližně čtyři tisíce lidí.

Ačkoli se koalice i opozice shodují, že pro prostranství je dobré najít využití, některé názorové rozdíly ohledně budoucnosti pozemků mezi politiky přetrvávají.

Podle primátora nemá nyní smysl dělat z prostředků města architektonickou soutěž bez toho, že by byl k mání případný investor a jeho záměr.

Volf navrhuje zcela opačný postup. Vyhlásit architektonickou soutěž a na základě jejího výsledku začít hledat nového zájemce.