Úspěšná preventivně dopravní akce navázala na předešlou akci obdobného charakteru, která se konala ve spolupráci Policie České republiky se svazem už v roce 2012 a v letošním roce v období velikonočních svátků.

„V kladenském okrese se výše jmenovaný preventivní projekt uskutečnil v uplynulých dnech odpoledne na vytipovaném stanovišti na komunikaci I/7 u sjezdu na Slaný a Tuřany ve směru od Prahy do Loun.

Silnice byla vybrána pro akci především kvůli její vytíženosti motorovými vozidly a zesílené hustotě provozu," vysvětlila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Do preventivního opatření bylo nasazeno celkem 5 policistů. Muži zákona v rámci akce zkontrolovali 39 vozidel a u řidičů provedli dechovou zkoušku na alkohol.
„Rádi konstatujeme, že zkouška na alkohol u všech 39 řidičů byla negativní a všichni byli od zástupce svazu pivovarů a sladoven odměněni nealkoholickým pivem a alkotestem.

Cílem preventivní dopravně bezpečnostní akce je vymýcení alkoholu v silničním provozu u řidičů na jakémkoli dopravním prostředku a zvýšení bezpečnosti a dodržování zákona," dodala mluvčí Šteinerová.

Většina řidičů byla podle jejích slov akcí mile překvapena a až na jednoho šoféra všichni rádi přijali rady i dárek.
Kladenští policisté se do projektu Řídím piju nealko pivo zapojí ještě i v srpnu.