Vzhledem k tomu, že je stále ještě dokončována oprava silnice u bývalého Dolu Libušín až k Rozdělovu, která potrvá do konce dubna, ve směru od Smečna není možné se do Kladna po této komunikaci dostat. Řidiči musí volit náhradní trasy. Ideální je ve směru od Slaného do Smečna uhýbat například přes Svinařov a Libušín, kde vyjedete v Kladně na rozcestí U Ručiček v Rozdělově.

Dopravní situaci zkomplikovala řidičům v pondělí ráno i plánovaná rekonstrukce kanalizace ve Pcherách. Obec je kompletně neprůjezdná od pondělí 9. dubna až do konce září letošního roku. Povolení k vjezdu nají pouze vozidla IZS a autobusy. Jak potvrdil starosta Pcher František Dufek, obec buduje kanalizaci a dokončuje II. Etapu na čističce odpadních vod, která už se jen dovybavuje. „Na vybudování kanalizace jsme získali 51 milionů korun ze Státního fondu životního prostředí, přičemž deseti procenty se podílela obec. Silnice je krajská, ale my musíme vše následně uvést do původního stavu. Takže, kanalizaci dokončíme v srpnu a v září provedeme úpravu povrchů. Pak teprve bude možné Pchery projíždět,“ upřesnil starosta.

Do Kladna je od Slaného ideální se dostat ve směru na Knovíz například přes obec Brandýsek anebo přes obec Těhul, Hrdlív, Třebichovice, Vinařice a vyjet až ve Švermově.

Ilustrační foto
Hymnu bychom neměnily, shodují se jednohlasně osobnosti Kladenska
Pochod do Okoře láká rok od roku více lidí
OBRAZEM: Pochod do Okoře láká rok od roku více lidí