Školní kuchyně se tak proměnila ve špičkovou restauraci, kde se podávala čočková polévka, hovězí falešná svíčková na smetaně, losos na pánvi, Ceasar salát a kremrole s citronovým sněhem. Strávníci nešetřili chválou. Rozesmátá skupina dívek, které studují veřejnou správu, chválila chuť i lákavý vzhled jídla, parta kluků nedala dopustit na svíčkovou s knedlíkem.

„Vychovávat odborníky s maturitním či výučním listem se nám ve škole daří dlouhodobě. Žáci oboru Kuchař-číšník mají opravdu excelentní podmínky k teoretické i praktické výuce. Školní kuchyň i jídelna fungují na bázi restaurace již několik let,“ popsal ředitel školy Petr Paták.

Potěšen přístupem vzdělávací instituce a žáků byl i kuchař Roman Paulus. „Dnešní akce pro mě byla příjemným překvapením. Setkal jsem se s velmi přátelskou atmosférou, žáci byli šikovní a snaživí. Připomnělo mi to moje učňovská léta, kdy jsem začínal. Každý z nich má šanci stát se úspěšným kuchařem. Chce to jen mít cíl, dobře pracovat a pilně se učit,“ zdůraznil.

Přes dosažené výsledky neusínají ve škole, která letos oslavila 90 let své existence na vavřínech a stále hledají způsoby, jak kvalitní výuku rozšířit a obohatit. Co nevidět tak mezi sebou přivítají i další atraktivní hosty. „Ve čtvrtek 18. listopadu se koná den otevřených dveří za účasti zajímavých osobností. Za žáky přijde kupříkladu známý výživový poradce Petr Havlíček,“ uzavřel Paták.