Přestože čilý stavební ruch na hřištích není zatím pozorovatelný, práce by měly být hotovy do konce srpna. Předpokládané náklady na modernizaci dopravního a sportovního hřiště u ´dvanáctky´ jsou 16 milionů korun. Z této částky tvoří 13 milionů evropská dotace.

„Jedná se o komplexní rekonstrukci stávajícího chátrajícího areálu sportoviště a dopravního hřiště. Vznikne zde moderní volnočasový areál, v němž budoucí návštěvníci najdou moderní dopravní hřiště pro děti a mládež, dětské hřiště, multifunkční travnaté hřiště, in-line dráhu, asfaltové hřiště pro míčové sporty a rozsáhlé zázemí pro atletické disciplíny, tedy ovál, rovinka nebo skok daleký," uvedl mluvčí kladenského magistrátu Tomáš Hais.

Hřiště bude sloužit veřejnosti, sportovním klubům, zájmovým organizacím a především základní škole.

Ředitel 12. ZŠ Vladimír Dufek je s rozhodnutím modernizovat hřiště spokojen. „Je to pro nás posun dopředu, stejně jako když zde v minulosti byla umístěna nafukovací hala. Zvyšuje se tím komfort tělesné výchovy," konstatoval ředitel, který projekt modernizace připomínkoval několika technickými záležitostmi. "Důležité bude například zabezpečení areálu, aby nedocházelo k jeho devastaci. Hlídat by ho měly dvě kamery a po skončení výuky by zde měl být správce," uvedl například ředitel.

Hřiště v současnosti využívají nejen žáci školy, ale i mládežnické hokejové týmy k suché přípravě. „Vzhledem k tomu,, že pracovat se bude převážně přes prázdniny, výuku tělesné výchovy to nenaruší. Můžeme využívat jiné prostory, například družina travnatou plochu mezi pavilony. A vyběhnout mohou žáci třeba do nedalekého lesa," dodal Vladimír Dufek.

Druhým projektem spolufinancovaným z evropských fondů je rekonstrukce víceúčelového hřiště u ´pětky. Předpokládané náklady, dotace a termín dokončení jsou obdobné jako u prvního projektu. „Cílem je, aby areál odpovídal moderním požadavkům na bezpečnost a komfort sportovců. Vedle úprav stávajících sportovišť se rozroste zázemí pro další sporty – skok vysoký a badminton," uvedl mluvčí Tomáš Hais.

Na hřišti pro míčové sporty vznikne tribuna pro diváky. Také zde bude areál vedle školy využívat i veřejnost a sportovní organizace.